dissabte, 7 de gener del 2012

Fotos oblidades


Cada cop que he fet un viatge, la feinada ha estat classificar-me les fotos. Normalment intento ser ordenada, i em faig carpetes, subcarpetes i més subcarpetes, separant inclús el que han estat les meves fotos de les que m’han deixat els altres companys de viatge. Finalment i quan tot ha agafat certa prespectiva, faig una carpeta nova titulada “The best of”, seleccionant lo millor de lo millor, per si per casualitat algun dia a algú li interessa veure un resumet d’unes 50 fotos, o per si m’interessa fer-ne servir alguna per alguna cosa, i així se que allà és on hi trobaré les millors imatges.
Suposo que és per això que les fotos que sempre et queden al cap són les que estan a aquesta carpeta. I aquí és on entra la màgia. De sobte, un dia obres aquelles carpetes i subcarpetes que tenies oblidades, i hi trobes alguna foto que incomprensiblement no estava amb les “The best of”. Això m’ha passat aquests dies revisant les de Brasil.


Aquesta es pot entendre que no estigués seleccionada, perquè es pot apreciar perfectament que en ma vida havia netejat el sensor de la meva antiga CANON EOS 400D (i probablement ni sabia que s’havia de fer), es veu tota la pols acumulada. Però tot i així és una foto que a dia d’avui li he trobat certes gràcies, com pot ser que té una llum màgica o que per fortuna, en aquell moment els núvols passaven per sobre d’unes horribles torres de comunicació que hi ha a la dreta del Corcovado. Igualment, trobo que és una foto que et diuen que està rescatada d’un arxiu de fa 50 anys i t’ho creus. 



Des del mateix Pao de Açucar he trobat també aquesta segona foto, un pèl retallada de l’original, transformat-la més en una panoràmica, però maca també, on a l’esquerra s’hi veu el Corcovado i a la línia de l’horitzó, el sol com cau darrere els núvols. A part, la boira no impedeix veure la magnífica badia que queda als peus del Pao de Açucar.

Per cert, he estrenat mac, i amb ell la nova versió de lightroom, ho podeu apreciar per aquesta marca d’aigua que he incrustat en aquesta segona foto. No se si és que no hi estic acostumada però la veig enorme!

5 comentaris:

paula ha dit...

molt boniques les dos! jo com que no entenc res de fotogtafia no veig ni un bri de pols i em sembla ideal!
trobo molt treballades les classificacions de fotos. jo ho tinc per anys i la selecció de les que vull revel.lar les poso en una carpeta, que va canviant de contingut, que es diu "fotoprix", molt més cutre que el teu "the best of"

Xavi ha dit...

Jo tampoc veig la pols... de totes formes, ara que jo tinc la teva antiga Canon EOS400D, li haig de netejar el sensor?
Molt xules totes dues fotos, jo ho poso tot per anys a saco i per viatges i ja està... si que intento posar-li al nom el lloc exacte, i això és un pal!

Sus ha dit...

A veure, si clickeu sobre la primera foto no veieu unes taquetes al cel? Si està plagat!
I sí, Xavier, l'hauries de netejar... jo tinc tot el que es necessita, si vols ho fem un dia plegats perquè és una mica conyàs. Per si vols saber com es fa, aquí et deixo un link.

http://www.sergiodelatorre.com/blog/limpiezasensor/

ferranaguilo ha dit...

quins records!!!!!

bolis ha dit...

són màgiques les 2! recordo perfectament la nostra pujada al pao de açucar quan s'estava ponent el sol! va ser preciós!! continua activa i repassant fotos antigues!