dijous, 15 de desembre del 2011

Degradats i llanternes


Fa un parell o tres de caps de setmana em van convidar a Pals. Vaig pensar que estava de sort perquè la ubicació era idònia per treure el cap al mar i buscar alguna caleta amb roques, cosa que no tenim a tocar de Barcelona. Abans, però, em vaig informar d’on estaven aquestes cales tan valorades per fer-hi fotografies.
És sabut que els dinars amb els amics sempre s’allarguen, i sent hivern que el sol es pon tan d’hora, no et pots adormir, així que podríem dir que vaig arribar tard a tot arreu. Ja el diumenge i tornant cap a casa, vaig voler parar per la zona de Calonge. Buscava els tons vermellosos de la posta de sol, però no els vaig trobar. No sé si vaig fer tard, o és que la ubicació no era la correcta. En qualsevol cas vaig intentar treure profit de la situació.

Per realçar el poc vermell del cel i perquè no se’m cremés la foto per allà on encara hi havia llum, vaig intentar disparar amb el degradat que tinc, posant-lo invertit (com si fós un degradat invers) i movent-lo al llarg de l’exposició.
ISO 160,, f7,1,, 15 seg

Vaig aconseguir aquesta foto, on per la banda de dalt a l’esquerra es nota que hi ha hagut un degradat pululant. Hauré de millorar la tècnica, perquè està clar que mentre estàs fent fotos i es va fent fosc, hi ha coses que no veus per la pantalleta de la càmara.

Quan ja era negra nit, el Ferran i l’Anna que m’acompanyaven en el trajecte fins a Barcelona, i a qui vaig enredar per fer una paradeta fotogràfica, es van mostrar molt disposats a il·luminar l’escena que volia fer seguint les meves instruccions. Una altra cosa en la que, o bé hauré de practicar més, o bé hauré de comprar-me una llanterna més potent… no parelleta?
ISO 200,, f4,, 13 seg

3 comentaris:

manel ha dit...

molt xula, sobretot la segona. Bueno la llinterna acaba donant el seu toque, tampoc pretendràs iluminar el mar...

Anònim ha dit...

Susanna felicitats pel blog. M'enncanta. Podries anomenar-lo blog per VOCACIÓ!
Aquests commentaries fan reviure el moment cap tat per la càmera. Tot i que hi ha paraules molt tècniques que potser poc a foc i sent fidels al blog ens hi anem familiaritzant.
Felicitats!
Mariona (mamaliveti)

Anònim ha dit...

Sus! Per fi puc deixar comentaris!! I, és cert, tot tenia un aire molt professional menys les lots...
Han quedat xulíssimes! petó
Anna