diumenge, 20 de novembre del 2011

Esperant la nit

El dia que vaig anar a St. Pol, hi havia pluja d’estrelles anomenades dracònides, del rastre d’un cometa. Així que ja que hi era, vaig esperar que es fés de nit.
28mm, ISO 100, f8, v 10 seg

Sabia que seria difícil fotografiar algun estel fugaç perquè la lluna estava en quart creixent (emetent una llum del 85%) i a més a més estava ben amunt la condenada, fent molt difícil posar-t’hi d’esquenes per intentar evitar-la.
32mm, ISO 100, f6,3, v 3,2 seg

Al final, de totes les fotos que vaig fer només en vaig treure una amb un únic estel fugaç que es veiés. Per enquadrament no va ser la millor foto que vaig fer, però ja que tocava pluja d’estels l’he de posar. He de dir que la roca de primer pla la vaig estar il·luminant amb una llanterna perquè no em quedés massa fosca, i que la llum vermella que es veu al final de tot, és la contaminació lumínica d’alguna gran urbe com podria ser Barcelona (el meu sentit de la orientació mai no ha estat massa bo…).
35mm, ISO 320, f7,1, v 74 seg

4 comentaris:

Jaume Domínguez ha dit...

Unes fotos precioses

paula ha dit...

trobo que en saps molt: de fotografia i d'astronomia!!!! em fa molta gràcia imaginar-te amb la llanterna il.luminant la roca mentre fas la foto i tot el muntatge.

Seo C.de Aragon ha dit...

CULLONS !!! am escriure amb catala !!!

Parece mentira que no os deis cuenta que con esta actitud, os estais excluyendo involuntariamente. Del resto de Españoles que siendo amantes de Montesa, no entiendan vuestra lengua. Lo siento, lo digo como lo pienso. Y no soy el unico, os lo aseguro.!!! Eliseo.

Sus ha dit...

Si todo el mundo pensara como tu, en el mundo sólo existiria una única lengua.
Aquí tienes un traductor, con un copiar-pegar lo solucionas rápido. Por suerte el señor google sí tiene en consideración a los más de 12 millones de catalanoparlantes.
http://translate.google.es/