dissabte, 4 de gener del 2014

Postes de sol californianes (I)


Sempre partint de la base que vam anar amb un cohet al cul tot el viatge, i que només en comptades ocasions vaig tenir temps de plantar el trípode per enganxar unes postes de sol mínimament decents, els resultats entre corredisses, parades de cotxe d’emergència en mig de la carretera per immortalitzar el moment, etc, van ser els següents:

Des de San Francisco al Turó de Twin Peak, d’una banda vistes a la ciutat, i de l’altra el Golden Gate traient el cap entre els núvols.


ISO 100,, f 7.1,, v 1/125

ISO 100,, f 7.1,, v 1/125

La primera part de la ruta que vam fer va ser cap a la costa nord de San Francisco. Degut a la quantitat de coses que volíem fer cada dia, a Mendocino hi havíem d’arribar per dinar, però les diferents parades “no programades” van fer que ens hi plantéssim just quan el sol començava a amagar-se, i va ser una sort tot i haver de fer després una bona tirada més amb cotxe. L’espectacle va ser fantàstic i m’atreviria a dir que molt íntim. El cel es va tenyir completament de vermell sobre el Pacífic.

ISO 100,, 24mm,, f10,, v 1/15,, trípode


En el punt culminant del viatge érem al Grand Canyon. Cap posta de sol espectacular en sí mateixa, ja que els miradors del Grand Canyon estan encarats al nord, i és clar, el sol es pon per l’oest. Tot i així, la baixada en la intensitat de la llum va fer que descobríssim un paissatge, un relleu, i uns colors diferents als que havíem vist en plena llum del dia. A més a més, teníem davant nostre diferents focus de tempesta que se’ns anàven acostant i que t’enganxaven visulament, era impossible marxar d’allà fins que la llum marxés del tot, era espectacular.
Més endavant penjaré més fotos d’aquesta tempesta espectacular, però perquè s’entengui el concepte de la posta que vam veure aquí, penjo 3 fotos:

Un dels focus de tempesta

ISO 400,, 24mm,, f 7,1,, v 1/50

La situació: a la dreta la tempesta que teníem cada cop més a prop (evidentment al final ens va enganxar i tots a córrer), i a l'esquerra la posta de sol. No sabies massa cap a on mirar, de fet nosaltres 3 ens vam dispersar deixant-nos endur per l’espectacle.

ISO 400,, 24mm,, f 7,1,, v 1/100
La posta en sí amb una cortina d’aigua.

ISO 400,, 47mm,, f 7,1,, v 1/50