diumenge, 29 de gener del 2012

Aigua

A falta de temps per anar “por ahi” a fer fotos, què millor que buscar coses a fotografiar dins de casa. Fa uns dies vaig veure unes fotos molt xules d’unes gotes d’aigua, i vaig decidir provar-ho jo, a veure què en treia. Vaig pujar a la terrassa i vaig muntar la paradeta.

la càmara estava sobre la primera cadira

Imagino que per fotografiar gotes d’aigua, la tècnica ha de ser com la de la macrofotografia. I a mi aquest tipus de fotografia m’agrada, però encara no l’he experimentat. El que trobo més difícil és l’enfoc. És més fàcil enfocar una marieta que una superfície d’aigua on no hi tens cap referència i no acabes de veure què és el que queda enfocat. Aquí hauria d’entrar en joc el coneixement fotogràfic de la hiperfocal, estic a un metre i mig, doncs hauria d’enfocar just en aquest punt perquè tot aquest tros em quedi enfocat. Però en aquest cas no ho vaig acabar de trobar.

A part hi juguen també d’altres factors, com per exemple la lent que es fa servir. Mai li he trobat la gràcia a un objectiu de focal fixa, però imagino que servirà per fer aquest tipus de fotografia.
Com sempre, jo vaig haver d’actuar amb les armes de què disposo, així que vaig muntar el 28-200, em vaig posar a una distància on em va semblar que ja agafava l’enfoc, i vaig haver d’improvitzar també llum extra sobre l’escena, ja que no disposo de flash i la llum del dia començava a minvar.
I per últim, estic veient també que en el procés de revelat en general s’acostumen a tocar els paràmetres d’enfoc (la màscara d’enfoc). No acabo de veure el per què s’han de tocar si quan fas la foto representa que ja has enfocat bé… En fi, m’hauré de seguir documentant per treure l’entrellat de tot plegat!
El resultat final no va ser l’esperat, però tampoc no em va desagradar. Aquí us en deixo un parell de mostres!


4 comentaris:

paula ha dit...

com sempre no he entès ni papa però trobo que les fotos són molt xules. com de national geographic!

Aitor ha dit...

Ostres... 11 dia, just ahir pensava que ja estava caient en l'oblit el blog! Però veig que no! I jo que me n'alegro!!
EN VOLEM MÉS!!

Anna ha dit...

Bueno, quin nivell, no?! M'encanten! Pel que dius no estàs gaire satisfeta, però a mi m'han deixat flipada!

Anònim ha dit...

aquestes fotos de l'aigua són xulíssimes, i el montatge és boníssim!
Marta C